Ravintovalmennus

Ravintovalmennus, ruokakori

Ravintoneuvonta

 • Onko arjessa jaksaminen haastavaa?
 • Onko arkiruokailu muuttunut tylsäksi?
 • Mietitkö syötkö riittävästi tai terveellisesti?
 • Haluatko tukea elämäntapamuutokseen?
 

Ravintovalmennuksen tavoitteena on edistää terveyttäsi, jaksamistasi ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Hyvällä ravitsemuksella voidaan myös ennaltaehkäistä sairauksia ja tukea niiden hoitoa sekä kuntoutusprosessia. Ravintovalmennus on myös hyvä tuki elintapasairauksien (esim. korkea kolesteroli, 2-tyypin diabetes, metabolinen oireyhtymä) ennaltaehkäisyssä ja hoitamisessa. Lisäksi se on oleellinen osa elämäntapamuutosta.

Ravintovalmennuksessa painotetaan riittävää energiansaantia ja monipuolista ruokavaliota, säännöllisesti syömistä sekä joustavuutta. Ravitsemus koostuu useista elementeistä, se on osaltaan opittuja tapoja, tunteita ja ajatuksia, voimavaroja mutta myös makumieltymyksiä. 

Valmennus suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti omat tavoitteet, voimavarat, mieltymykset, rajoitukset ja elämäntilanne huomioiden.

Ravintoneuvonta sopii sinulle, joka haluat vinkkejä ravitsemuksesi ongelmakohtiin ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ravitsemukseen liittyen.  

Ravintoneuvonnassa tapaat koulutetun ravintovalmentajan ja tapaamisen aikana keskitytään eri teemoihin ja edetään askel askeleelta yhdessä kohti tavoitettasi. Valmennus on painoneutraalia eikä sinua punnita, mitata tai arvioida. 

Tunteet ja syöminen-valmennus

 • Millaisia ajatuksia ruoka ja syöminen sinussa herättää?
 • Onko sinulla tiukkoja sääntöjä syömisessä?
 • Hallitseeko syömisen, painon tai ruoan ajattelu elämääsi?
 • Tunnetko näläntunnetta tai oletko aina nälkäinen?
 • Tunnistatko milloin olet kylläinen? 
 • Millaisia tunteita syömiseen yhdistyy?
 • Pyritkö säätelemään tunteita syömisen, syömättömyyden tai eri ruokien avulla?

Psyykkisen valmennuksen ja ravintovalmennuksen yhdistelmä tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua turvallisesti valmentajan kanssa omaan ruokasuhteeseesi. Teemme yhdessä valmennuksen aikana harjoituksia, joiden avulla ruokasuhteesi tulee joustavammaksi. Valmennus on painoneutraali, eikä sisällä ruokapäiväkirjan tekemistä eikä punnitsemista. 

 • 5 tapaamista 625 €

Ravintovalmennus edistää terveyttä, jaksamista ja hyvinvointia.

Urheilijan ravintovalmennus

 • Saatko riittävästi energiaa?
 • Haluatko kehittää lihasmassaa tai parantaa hyvinvointiasi?
 • Palaudutko huonosti kovien treenien jälkeen?
 • Havahdutko kesken yön, etkä saa enää uudelleen unta?
 

Ravintovalmennuksessa etsimme ratkaisuja riittävään energiansaantiin ja koostamme yhdessä harjoittelua tukevan,  monipuolisen ruokavalion.

Parhaimmillaan ruokavalio edistää harjoittelutuloksia, treeneissä kehittymistä sekä auttaa palautumisessa. Ruokailujen rytmittäminen säännölliseksi sekä treenien rytmin mukaan tukee palautumista, kehittymistä sekä ennaltaehkäisee loukkaantumisia.

Myös kuntoutumisen aikainen ravitsemus, kisapäivien ruokailut, matkapäivät, harjoitusleirit ja eri lajien erityispiirteet otetaan puheeksi.

Ravintovalmennus on yksilöllinen prosessi. Siinä huomioidaan urheilijan  lähtökohdat, ominaisuudet, laji, elämäntilanne ja tavoitteet.

Valmennuskokonaisuus sisältää alkukartoituksen sekä askel kerrallaan tapahtuvan ravintovalmennuksen. Valmennukseen sisältyy myös yhteydenpito tapaamisten välillä ja edistymisen seuranta. Valmennuksen tueksi tehdään myös tarkka ja luotettava kehonkoostumusmittaus InBody770-laitteella. 

 • 6 tapaamista 695 €

Hyvinvointimuutokset, joita valmennuksen aikana syntyi, olivat syvällisempiä kuin koskaan aiemmin. Tunnistan, että ne kantavat. Ruokavaliomuutokset olivat lempeitä ja hyvin sovellettavia. Ne sopivat mainiosti perheellisen yrittäjän vaihtelevaan arkeen. Anun tapa ohjata on uskomattoman aito ja kuunteleva.  Hän osasi esittää minulle vahvalla ammattitaidolla ja -kokemuksella kysymyksiä, jotka haastoivat lempeästi omia aiempia käsityksiäni  ja auttoivat hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Kiitos Anu!” -Mari 45v-

Maksuton alkukeskustelu

Tule käymään ennen valmennuksen aloittamista tai treenistudion jäsenyyden hankkimista. Varaat ajan kätevästi nettiajanvarauksesta ja näet myös muut Kunnostamon vapaat ajat ja tulevat tapahtumat.

”Minulle valmentajana on tärkeintä, että valmennustyö tehdään suoraan sydämestä – ihmisestä välittäen, inhimillisesti ja kunnioittaen. Tähän pyrin jokaisessa valmennuksessa, olkoon kyse yksittäisestä treenikerrasta tai useamman vuoden elämäntapamuutoksesta. Olipa tavoitteesi millainen tahansa, lähtökohta valmennukseen olet aina sinä ja elämäntilanteesi. Perustana on terveys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi. Haluan valmentajana lisätä elämäniloasi ja elinvoimaasi nyt ja tulevaisuudessa.”

Anu