Asiakkaat kertovat tarinansa

Marja

Alkutilanne: Olin kontrollifriikki, ikuinen laihduttaja, menossa vaihdevuodet, kolmivuorotyö. Siinä lähtökohta noin kaksi vuotta sitten aloitetulle jaksolle. Halusin parempaan kuntoon, ruokavalion kohdalleen ja hyvän olon. Tämä hyvä olo oli prioriteetti no 1.
Anun opeilla pääsin hyvin alkuun. Ruokavalio meni ensimmäisenä uusiksi. Söin aivan liian vähän ja yksipuolisesti kulutukseen nähden. Säästöliekki leimusi kropassa, olo ei tuntunut omalta. Hiljalleen huomasin, että oikea ja monipuolinen ruoka ovat kaiken a ja o. Tästä lähtökohdasta on ollut hyvä jatkaa.

Liikunta ja liikkuminen eivät ole koskaan olleet ongelmia minulle. Liikuin paljon jo ennen valmennusta. Nyt otettiin mukaan lihastreeniä sekä kehonhuoltoa. Voimaantuminen alkoi, Tuntui, että pystyn mihin vain. Treenit valvotusti ja ohjeistettuna. Tein kaiken ohjeiden mukaisesti, oikein ja kovalla teholla. Lihasmassa kasvoi, Paino ei liikahtanut mihinkään , mutta huomasin vaatteiden olevan väljempiä. Treenit nousujohteisia. Lepopäivät oli suunniteltu treenipäivien lomaan, Hyvät ja innostavat ohjeet. Kotona pystyin tekemään lähes kaiken, aivan , kuten olin toivonutkin. Kunto nousi kohisten.

Anun tärkeimmäksi ja parhaaksi ohjeeksi olen kuitenkin kokenut mentaalivalmennuksen. Jos pääkoppa ei ole kunnossa ja balanssissa, ei fyysisellä puolellakaan saavuteta tuloksia. Oma vaativa minä halusi lisää ja enemmän. Pian sairastuin ja kroppa meni sekaisin. Armollisuus omaa itseä kohtaan… sitä en ollut muistanut tai halunnut muistaa. Tuli takapakkia ja sitä myötä oivallus siitä, miten itseään pitää kohdella. Olla armollinen ja lempeä. Niin kuin kohtelisit muita. Lähdin rakentamaan omaa itseäni uudestaan, uusista lähtökohdista.

Tällä hetkellä liikun edelleen paljon luonnossa, josta saan ammennettua voimaa ja energiaa. Välillä tehoja on paljon. Teen lihaskuntoa ja lihashuoltoa viikoittain, mutta en ota siitä stressiä. Syön nykyään hyvin, enkä tunne huonoa omaatuntoa herkuista, joita joskus syön. Olen omassa kehossani, enkä soimaa itseäni makkaroista tai rypyistä, Olen oppinut elämään niiden kanssa. Ne ovat osa minua. Kiitos Anu! Jos en olisi käynyt valmennusta, pyristelisin edelleen huonon itsetunnon, nälkä kurimuksen ja itseni piiskaamisen kanssa. Tärkeintä ei ole se, miltä näyttää, vaan se miltä tuntuu olla sinut itsensä kanssa.

Etävalmennus, nainen 45v.

Olin Anun etävalmennuksessa puolen vuoden ajan. Tarvitsin kuntoilun tsemppaajaa ja keskustelumahdollisuutta. Fyysisen sairauden vuoksi lihaskuntoni oli heikentynyt ja kehonkuvani oli muuttunut painonnousun myötä. Etävalmennukseen valitsin sisällöksi viikoittaisen puhelinkeskustelun, liikuntaohjelman sekä ravitsemusneuvontaa.
Aiemmin vakaat päätökseni liikkumisen lisäämiseen ja ruokavalion muuttamiseen olivat aina lopahtaneet alkuinnostukseen parissa kuukaudessa.

Anun valmennuksessa opin näkemään sen, että jo pienet askeleet ja muutokset vievät kohti tavoitetta. Yksi isoimmista oivalluksistani oli, että kuntoani kohottavan liikunnan ei tarvitsekaan olla repivää ”verenmakusuussa” liikkumista. Puolen tunnin lihaskuntotreeni ja venyttelyt veivät kohti itseni hyväksyvää tapaa liikkua.

Opin kuuntelemaan omia tuntemuksiani liikunnan aikana ja sen jälkeen. Uusi tapa liikkua ja kuunnella itseä antoi uskomattoman hyvän olon. Hyvinvointimuutokset, joita valmennuksen aikana syntyi, olivat syvällisempiä kuin koskaan aiemmin. Tunnistan, että ne kantavat. Ruokavaliomuutokset olivat lempeitä ja hyvin sovellettavia. Ne sopivat mainiosti perheellisen yrittäjän vaihtelevaan arkeen.  Anun tapa ohjata on uskomattoman aito ja kuunteleva. Etävalmennuspuheluiden aikana hänellä ei ollut koskaan kiire, Anu oli läsnä oikeasti. Hän osasi esittää minulle vahvalla ammattitaidolla ja -kokemuksella kysymyksiä, jotka haastoivat lempeästi omia aiempia käsityksiäni kuntoliikunnasta ja auttoivat hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Kiitos Anu!

Johanna 49v

Hän tuli valmennukseeni lokakuussa 2020. Alkuhaastattelun yhteydessä päätimme panostaa pidempään valmennusjaksoon. Tapasimme puolen vuoden aikana kymmenen kertaa ja muuten pidimme yhteyttä viestein tai puheluin. Tavoitteena oli parantaa kuntoa ja energiatasoja, koska väsymys oli ottanut yliotteen syksyn pimetessä.

Keskityimme aluksi ruokavalioasioihin ja kevyeen kotikuntoiluun. Puhuimme unen merkityksestä jaksamiseen ja energisoiviin asioihin elämässä. Johannalla on aktiivinen työ ja työmatkat hoituvat pyöräillen, joten arkiaktiivisuus oli jo hallussa. Annoskokojen säätäminen sekä aterioiden monipuolistaminen olivat ykkösjuttu, olo koheni näiden ansiosta. Mittasimme kehonkoostumusta InBody770-laitteella ja otimme mittoja vartalosta.

Loppumittauksessa olikin mahtava yllätys, että muutamilla pienillä muutoksilla olikin niin merkittävä vaikutus. ”Mistään merkittävästä ei tarvinnut luopua, päinvastoin! Tämä tuntui jotenkin niin helpolta, että olin varma, ettei mitään oikeastaan ole tapahtunut vartalon mittoihin.” Loppumittaus todisti toisin. Kaiken kaikkiaan vartalosta oli tippunut pois 27 cm ja paino oli pudonnut kokonaiset seitsemän kilogrammaa. ”Vaatteet on kyllä tuntuneet jotenkin istuvan paremmin, eivätkä enää purista.” Ihanteellinen tahti auttaa kehoa ja mieltä sopeutumaan muutokseen, eikä jokaista syötyä ateriaa tarvitse punnita. Opettelimme yksinkertaiset tavat sopivat annokset, ja se toimi hienosti. Johannan mielestä oli tärkeää, että valmennuksessa kuultiin asiakkaan toiveet ja otettiin ne huomioon ohjelmia ja valmennuksen etenemistä ajatellen. Kiitos Johanna! Viimeisellä valmennuskerralla Johanna päätti testata maastavetoa ja kilpailuvietti nosti päätään! Mahtavaa!

Sini 30v

Sinin kanssa aloiteltiin valmennusmatka kesällä 2020. Tavoitteena on opetella yhdessä kuntosaliliikkeitä ja treenaamisen perusjuttuja. Muita teemoja, jotka ohjaavat tapaamisten sisältöjä: Ryhdin parantaminen, voimatasojen lisääminen, puolierojen tasaaminen. Ollaan pikku hiljaa tutustuttu myös perusliikkeisiin kuten maastavetoon. Heti ensi vedosta vaikutuin siitä, miten luontevasti Sini suhtautuu nostamiseen. ”Siitä tulee voimakas olo!” Omatoiminen treeni sujuu jo hyvin! Treeninälkä ja itseluottamus kasvaa, kun tekemiseen tulee varmuutta. Sopiva kuormituksen taso löytyy yhteisten treenien myötä.  ”Mä aika monesti ajoin tuon Kunnostamon kyltin ohi ja sitten päätin alkaa tuumasta toimeen. Onneksi tulin Anulle valmennukseen, on ollut tosi kivaa!”  Matka jatkuu! Kiitos Sini, kun saan valmentaa sinua!

Saija
Meillä kahdella on pitkä historia. Tällä kertaa päivitettiin treeniohjelma ja tutkittiin kehonkoostumus #inbody770 -laitteella. Muutos on hyvään suuntaan.
Ohjelman kriteerit ja Saijan toivomukset:
*sopii vuorotyöarkeen
*elvyttää istumatyöstä
*kasvattaa voimatasoja
*alaselän vahvistaminen
*muut lajit ja harrastukset huomioiva ohjelma
FAKTA: Se muuten laittaa hymyilemään, kun on voimaa!!
Saijan terveiset: ”Ihanat naiset pihalla. Olipa mahtavaa käydä Anun luona hikoilemassa pitkästä aikaa! Jos tarvit jeesiä reeniohjelman tai ruokavalion kanssa tai muuten vaan persuuksille potkimista niin suosittelen lämpimästi!”
Pertsa 63v

”Koskaan et ole liian vanha aloittamaan kuntoilua.” Tavoitteet ovat ihan erilaiset kuin ehkä parikymppisenä, mutta hyvä kunto ei mene koskaan pois muodista.  Kun eläkeikä jossain vaiheessa koittaa (siis sitten, kun sitä malttaa jäädä eläkkeelle), on Pertsan mielestä mukavampi tehdä arkiaskareita parempikuntoisena. Valmentajan valinta osui kohdalleen, koska yhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden ajan. ”Onkohan se sitten sitä oikeanlaista kemiaa?” ”Käyn täällä Kunnostamolla jumppamassa kerran viikossa, vakioaika on kätevä!” Kuntoilu on ollut monipuolista, kerran viikossa tapahtuvaa. ”Enemmän tulee tehtyä, kun joku sanoo mitä tehdä ja kuinka kauan.”

Muistellaanpa, mitä kaikkea ollaan valmennuksen aikana tehty:Pyörälenkkejä erilaisiin luontokohteisiin (laavut, isot siirtolohkareet tai pöytäkivet)

  • Pyörälenkkejä keskellä metsää
  • Kävelylenkkejä Taidepuistoon, Hiastinhaaran luontopolulla, Iin Wanhassa Haminassa
  • Porrastreenit ja ulkoliikuntapaikkajumpat
  • Kahvakuulatreenit
  • Lekatreeniä ja renkaiden pyöritystä
  • Venyttelyä ja kehonhallintaa
  • Kuntosalitreeniä
  • Ruokavalioneuvonta ja reseptien vaihtoa
______________________________________________________________________________
Maarit: Voin lämpimästi suositella kaikille, jotka haluavat kokonaisvaltaista elämän valmennusta, ei vain hampaat irvessä treenaamista! Valmentaja huomioi yksilön elämäntilanteen, lähtötason ja toiveet hienosti. Tarvittaessa suunnitelmia muutettiin viime tingassa, aina tilanteen mukaan, eikä edetty tietyllä kaavalla. Mahtavaa tieto-taidon soveltamista, vertaistukea ja esimerkillistä valmennusta. Elämänkokemus näkyi positiivisella tavalla ja aito välittäminen oli läsnä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, paljon oppineena ja saavuttaneena! Kiitos Anu tästä matkasta!

Leena: Ammatillisuus, osaaminen sekä empatiakyky näkyy Anun valmennuksessa. Suosittelen lämpimästi!

Pia: Anu on huippukoutsi, erittäin ammattitaitoinen. Hyvät treenit ja hyvät keskustelut kantaa pitkään.

Miia: Ystävällinen, iloinen ja ammattitaitoinen palvelu. Suosittelen lämpimästi.

Heidi: Ammattitaitoinen, tsemppaava ja positiivinen valmentaja, jolla hoituu sekä fyysinen, että henkinen puoli. Treeniohjelma ja – opastus ruokavalioneuvoineen olivat sopivan haastavia, mutta mielekkäitä, koska omat toivomukset tuli niin hyvin kuulluksi. Parasta olivat kuitenkin tapaamiset ja jutteluhetket, joiden aluksi päätettiin puntari heittää hankeen. Anu osaa kysyä oikeat kysymykset ja tulee olo ymmärretyksi tulemisesta ja siitä, että olen hyvä juuri näin.
Minna: Anu on ihan loistava valmentaja! Ottaa hienosti huomioon valmennettavan lähtötason ja lisää sitten vähitellen haastetta sopivalla tavalla. Jos mietit lähtisitkö valmennukseen, niin ota ja varaa aika. Kyllä kannatti satsata omaan terveyteen.

Laura: Anu on empaattinen, kannustava ja sopivasti haastava valmentaja. Anun asenne, opit ja ohjeet on jäänyt osaksi mun elämää niin liikunnassa kuin myös elämään suhtautumisessa yleensä, kiitos kun tiemme törmäsivät!

Tuija: Anu on tosissaan asiakkaan tilanteeseen paneutuva valmentaja.Pitkämielinen ja kannustava vaikka sattuisi laiskempikin asiakas

Eija: Helposti lähestyttävä ja ymmärtävä. Hyvät, selkeät ohjeet kotitreeneihin ja paljon hyviä vinkkejä!

Saija: Anu on koutsannut minua nyt useamman vuoden ja olen ollut todella tyytyväinen. Treeniohjelmat ovat olleet sopivasti haastavia ja minulle sopivia. Mukavuusalueelta olen joutunut poistumaan monta kertaa ja jälkeenpäin aina todennut miten palkitsevaa se on. Ylirasitustilan kolkutellessa kävin monet keskustelut Anun kanssa ja siitäkin selvittiin. Anu on kannustava, tarpeen tullan tiukka ja vaativa, empaattinen ja todella ammattitaitoinen. Anu on myös ollut kuuntelevana korvana ja terapeuttina kun olen tilittänyt iloja ja murheita ja olen saanut asioihin uutta näkökulmaa. Monta tavoitetta on saavutettu yhdessä ja matka jatkuu edelleen yhdessä kohti uusia, isoja tavoitteita. Jos etsit personal traineria niin suosittelen lämpimästi!

Outi: Kolmas vuosi Anun valmennuksessa menossa. Treenien vaihtelevuus niin salilla kuin lenkkipoluilla motivoi liikkumaan säännöllisesti. Huomioi erinomaisesti elämäntilanteen ja tavoitteet. Elämänmyönteinen ja ”tervejärkinen” ote. Suosittelen lämpimästi

Hanna A: Anu on valmentajana kannustava, empaattinen ja lämmin, mutta osaa tarvittaessa potkia liikkeelle. Anu pysähtyy kuuntelemaan, oli aihe mikä tahansa, ja se on tänä päivänä valtavan tärkeä taito!

Tanja K: Helposti lähestyttävä ja lämmin persoona. Elämäntilanteeseen sopivat treenit, joita pystyi myös kotona tekemään. Avasi silmäni ”sokerikoukulle”, josta pääsin eroon.

Tanja R: Olin Anun valmennuksessa 9 kuukautta. Tavoitteenani oli saada hyvä pohja lihaskuntoharjoittelulle ja tehdä siitä säännöllistä. Sen lisäksi toivoin vireystilan paranevan ja painon hieman tippuvan. Valmennuksen aikana kaikki tavoitteet täyttyivät. Anun valmennustyyliä on mielestäni ”lempeästi luja”. Anu osaa tukea oikealla tavalla oikeaan aikaan: välillä rauhoitellen ja kuunnellen sekä armollisuutta opettaen, välillä tiukemmin eteenpäin työtäen.

Oodi Anulle!

Katseesi seuraa matkaa, liikettä, hengitystä, rajoja minun matkaani itsestä sisään ja ulos katseesi myötä on helppoa oppia kuuntelemaan millaisia hyviä tekoja kehoni tarvitsee juuri nyt katse vahvistaa tahtoani pehmentää suuria vaatimuksiani heijastaa peilinä minulle tavoitteeni se ei tuomitse vaan keinuttaa turvallisesti kohti itsensä voittamista katse joka näkee kuinka minulla onkaan tahtoa ja voimaa muutokseen mikä innostaa, sinä muutat sen liikkeeksi mikä on vaikeaa, sitä helpotat kärsivällisesti mitä minä tahdon muuttaa, sen löydät sanoistani

Kiitos jokaisesta kipeästä lihaksestani ja parantavista sanoistasi!

Ellin tarina:

”Anulla ei ole vain kuuntelemisen taitoa, vaan hänellä on myös taito kuulla mitä toinen oikeasti sanoo. Ihminen on kokonaisuus, eikä voida keskittyä vain yhden osa-alueen muuttamiseen  tai huoltamiseen, täytyy muuttaa ja huoltaa ihmistä kokonaisuudessaan. Minä halusin näiden osa- alueiden huoltajaa enemmän kuin uuttajaa. Kaipasin ihmistä, joka opettaa  minua itseäni kuuntelemaan itseäni. Anulla valmennuksessa olleiden tuttujen kautta ja suosittelemana  löysin Anun syksyllä 2014.En ollut aivan tyypillisen asiakkaan muotti tullessani Anun luokse. Tahdoin Anusta vierelläkulkijan tähän matkaan, jossa meidän suurimpana tavoitteenamme oli liittää henkinen ja fyysinen puoli taas yhteen. Puoliskot, jotka olivat päässeet erkaantumaan  toisistaan.  Jos molemmat puolet eivät voi hyvin, ei ihminen ole kokonainen eikä hänellä ole mahdollisuutta kauaskantoiseen hyvinvointiin. Olen saanut Anulta hyvät eväät eteenpäin.  Ihminen ei voi haastaa itseään fyysisesti unohtamatta armollisuutta ja henkistä hyvinvointia. Mikään muutos ei kanna kovin pitkälle, jos sitä ei toteuteta sulassa sovussa myös henkisen puolen kanssa. Aina ei ole vain kivaa, mutta silloin jos tuntuu enemmän pahalta kuin hyvältä ollaan metsässä ja pahasti. Anulla on taito vaatia, kyky tsempata ja lahja kuunnella.

”Heti ensimmäisestä Ellin yhteydenotosta lähtien etenimme pehmeän tunnustellen kohti tavoitetta.  Valmennettavan lähtökohtatilanne oli äärimmäisen haastava, rasvaa oli poltettu kehosta omatoimisesti sekä ryhmässä useita kilogrammoja ja lihasmassaa hankittu tilalle. Tämä kaikki oli tapahtunut nopeaan tahtiin aktiivisen hikiliikunnan ja tiukan ruokavalion keinoin. Mieli halusi jatkaa haastavia treenejä ja tiukkaa settiä ruokavalion puolelle, vaan liian tiukille vedetty keho asettui puolustuskannalle ja kapinoi kaikin keinoin painonpudotusta ja treenejä vastaan. Kovien kuntosalitreenien, tehokkaiden ryhmäliikuntatuntien ahmimisen ja matalahiilihydraattisen ruokavalion kuihduttamana sekä edellisen valmennussuhteen kaatuminen painoivat Ellin mieltä. Näiden kehoa ja mieltä kuormittavien asioiden myötä valmennettava oli niin ”piipussa henkisesti ja fyysisesti” että valmentajan mentaalipuolen valmennusosaaminen pääsi oikeuksiinsa.Silkkihansikkaita tarvittiin pitkin matkaa. Kuntosalitreenit vaihtuivat usein lennossa keskusteluhetkiin, jolloin tarvittiin nenäliinoja puolin ja toisin. Omien vaatimusten ja tavoitteiden täydellinen vaihtaminen oli paikallaan. ”Onko tärkeintä se, mitä näkyy peilissä ja vaakalukemana vai se, miltä tuntuu olla läsnä itselleen ja viihtyä omassa kehossaan”, kysyin ja mietimme, kuinka henkistä kuormitusta voitaisiin vähentää. Kävimme läpi Ellin elämänarvot hyvän elämän analyysin kautta sekä ajankäytön päivätasolla sekä toiveet oman hyvinvoinnin edistämiseksi.  ”Mistä nautit, mihin käytät aikaasi mieluiten, kenen kanssa olet, mitä teet?”. Perinteinen fyysinen valmennus säilyi toki taustalla ja asiakas harrasti leppoisampaa liikuntaa kuin pitkiin aikoihin. Harrastustoiminnan kautta liikkuminen sujui ihan itsestään ja kaiken lisäksi hän teki sitä, mistä oikeasti nautti! Pikkuhiljaa kehon ja mielen yhteistyö alkoi sujua. Itseluottamus, voimavarat sekä kehontuntemus alkoivat näkyä itsevarmempana olemuksena ja eteenpäin pyrkimisenä. Fyysinen hyvinvointi tukee henkistä hyvinvointia ja toisinpäin. Minulle valmentajana on tärkeintä, että valmennustyö tehdään suoraan sydämestä – ihmisestä välittäen, inhimillisesti ja kunnioittaen. Tähän pyrin jokaisessa valmennuksessa, olkoon kyse yksittäisestä treenikerrasta tai useamman vuoden elämäntapamuutoksesta.

Nainen 38v

Mitat 10.5. (aloituksessa 7.3.) Pituus 168cm
Paino 66,7kg (70,4kg) Vyötärö 76cm (81cm) Lantio 99cm (103cm) Reisi 56cm (59cm)
Lihaskunnossa myös parantuneet tulokset (30s toistotesti): Etunojapunnerrus 25 (15)
Istumaannousu 13 (11) Toistokyykistys 25 (21)Asiakaspalaute: ”Noin puolitoista vuotta sitten alkoi oma kroppa kyllästyttää siihen malliin, että päätin tehdä asialle jotain. Tuttavilta kuulin kehuja personal trainerin palveluja tarjoavasta Anusta, joka taatusti pistäisi asiat oikealle tolalle. En kuitenkaan ottanut  silloin yhteyttä, vaan tsemppasin itsekseni ja tuloksia tuli – neljässä kuukaudessa -8 kg melkeinpä rahkan ja kanan voimin. Alkaa muuten tulla korvista ulos sellainen ruokavalio jopa neljässä kuukaudessa… Joten kesän tullen sai sitten hyvällä omallatunnolla herkutella ja jättää liikunta vähemmälle, vähän niin kuin palkita
itseään hyvästä saavutuksesta. Kaikki pudotetut kilot tuli takaisin kesän ja syksyn aikana ja koko ajan takaraivossa oli ajatus, että tarvitsen ammattilaisen apua. En pelkästään laihtumiseen vaan myös liikkumiseen ja syömiseen, siihen, että kokonaisuus pysyisi kunnossa. Miten sitä omaa peilikuvaa voikin inhota niin paljon kaikkine vatsamakkaroineen ja läskeineen?Maaliskuun alussa otin yhteyttä Anuun ja onneksi häneltä liikeni aikaa valmennukseen. Salilla en (ainakaan vielä…) ole käynyt, pelkästään kotona treenaten lihaskuntoa, kahvakuulaa ja juoksua/kävelyä. Kahden kuukauden jälkeen on tapahtunut aikamoinen muutos kehossa, lihaksia alkaa tulla esiin ja ensimmäistä kertaa elämän aikana tässä hommassa on jotain järkeä. Vapaapäivät tuntuu ansaituilta eikä niistä tule huono omatunto ja tämän kahden kuukauden aikana ei kertaakaan ole käynyt mielessä ajatus, että jättäisin treenin väliin – päinvastoin.Ruokavalion muuttamisen suhteen taisin olla vähän epäileväinen, ettäkö pitää sipsit ja siiderit jättää pois? En halunnut ruokavaliota, jossa ruoka-aineet punnitaan grammalleen, koska tiesin, että sellainen ei tulevaisuutta ajatellen toimi minulla. Tarkoitus oli kuitenkin elämäntapojen muutos eikä pelkästään pikadieetti ennen kesää. Ruokapäiväkirjan pitäminen oli itselle jo aikamoinen herätys ja uuden ruokavalion nähtyäni ensimmäinen ajatus oli, että miten kukaan voi syödä noin paljon päivän aikana? Tälläkään hetkellä ei tule noudatettua ruokavaliota niin täsmällisesti kuin pitäisi, mutta ajatusmaailma on muuttunut. Herkkuja ei tee enää mieli ollenkaan niin paljon kuin aiemmin ja jossain takaraivossa on pieni aivosolu, joka sinnikkäästi yrittää
tsempata käyttämään niitä parempia valintoja ruuan suhteen. Tai sitten se on se pieni Anu, joka jäi istumaan olkapäälle vaikka yhteiset treenit ja tapaamiset tältä erää loppuivatkin.Vielä kerran tuhannet  kiitokset valmennuksesta ja tsempistä! Tavoitteita on edelleen ja niitä kohti mennään koko ajan. Sitten kun ne on saavutettu  niin asetetaan uusia ja voi olla, että taas turvaudun koutsin apuun!

Nainen 25v:

”Olen kiitollinen näistä ohjeista ja neuvoista joita annoit, niiden avulla saan elämistäni parempaan, oikeaan suuntaan ja jaksan paremmin arjessa ja vapaalla. Sinun ansiostasi ymmärsin, että aikaa
saa kun sen ajan vaan ottaa. Aikaa on kaikille jaettu saman verran, pitää vain osata hyödyntää se parhaalla mahdollisella tavalla. Annoit minulle sopivan potkun persuksille, jotta sain aikaan sen muutoksen alun. Sain kyllä rahoilleni vastineen! Pyrin parhaani mukaan jatkamaan elämäntapamuutostani, vaikket enää olekaan pitämässä silmällä. Kiitos näistä viikoista! ”Muutokset (4kk) 26.2. 24.6.
Paino (pituus 171cm) 70kg -> 65kg
Toistokyykistys 14 -> 23
Istumaannousu 9 -> 12
Etunojapunnerrus 11 -> 16
Makuulta seisomaan x20 1min56s -> 1min5s
Lankku +48sekuntia!Koutsin kommentti: Huippu muutos lyhyessä ajassa. Suurin muutos tapahtui asiakkaan ”pään sisällä”, arkeen tuli rytmiä ja kaikki muu luonnistuikin lähes itsestään.

Nainen 27v

Kahden lapsen höttö-äiti; minä. Ei nyt mitenkään hirveitä ylimääräisiä kiloja, mutta joka paikka semmoista pehmeää turvonnutta  höttöä.Aloitimme Anun kanssa parin kuukauden kuntoilu- ja ravintovalmennussetin. Aluksi ehkä epäilin onko minusta tähän, mutta lopulta ihan mielissään lähin leikkiin mukaan. Samalla kyllä ajattelin että saapa nähdä, ehtiiköhän ”aika käydä pitkäksi” ennen kuin tuloksia alkaa näkymään.Liikuntapuolesta olin aika innoissani (paitsi salilla treenaaminen jännitti), ei tuntunut  missään vaiheessa että liikuntaohjelmaa olisi ollut liikaa, taisinpa jopa liikkua vähän ”ylimääräisiäkin”. Ja salilla treenaaminenkin  alkoi ihan kivasti luonnistua, kun sain hyvää ohjausta.Ruokapuoli oli ehkä haastavampi juttu, yllätyin siitä kuinka paljon sai syödä oikeaa ruokaa!  Mutta nyt siihen määrään ja rytmiin on kyllä jo tottunut!Pari kuukautta hujahti aika nopsaa ja oikeastaan koko sen ajan tuntui niin kuin sinä olisit ollut minun olkapäällä ”vahtimassa” (hyvällä tavalla!!) ja ollut ihan varma siitä, että kaikki menee niin kuin pitääkin ja kuten olet suunnitellut ja tavoitteet  saavutetaan.Vaikka alkuun en ollut itse ollenkaan varma näkyykö mitään selvää muutosta kropassa ennen kesää, niin jouduinpa nielemään epäilykseni kun aloin huomaamaan jo reilun kuukauden jälkeen, että kyllähän se maha kiinteytyy ja käsiinkin on tullut jo vähän voimaa ja ehkä pieni hauiskin näkyy kun oikein pullistaa. (Minun rimpulanarukäsissä tämä on iso juttu.)Vaikka paino ei pudonnut niin senttejä lähti keskivartalosta kuitenkin, hämmentävää.  ihan
huippua näin! En kyllä osannut ollenkaan ajatella että tuloksia tulee näin lyhyessä ajassa. Enkä olisi varmaan ikinä saanut itse omin neuvoin potkittua itseäni tälle mallille, että oikein odottaa treenipäivää! Onpa tainnut joku salihikikärpänen puraista…Kiitos kuuluu Anu sinulle!! Sinun ohjeitten mukaan olen saanut kropan jo nyt siihen kuntoon että on pakko välillä ihan vartav asten käydä kattomassa itseä peilistä. Ja mielummin tietenkin niin että ei ole mitään peittävää pitkähihaista paitaa päällä!
Itseluottamusta olen saanut tästä valtavasti lisää ja sinulta tsemppiä ja motivointia. Aion kyllä vaan jatkaa tätä rataa eteenpäin!  Räjäytit Anu tämän hyvälle alulle, kiitos!Anun kommentit: Kuntotestin tulokset:
Punnerrukset 21 (alussa 12 ”puolikasta matoa”) Istumaannousut 21 (alussa 19)
Kyykyt 29 (alussa 26) Vyötärö 94,5 (alussa 97) Lantio 71,5 (alussa 73)
Lihasta tuli silminnähden ja vyötärön alue ”tiivistyi”

Asiakas 38v/Nainen

”Viime vuoden lokakuussa huomasin että kiloja oli päässyt kertymään aika reippaasti 160 cm:n varteen.. Vuosi oli ollut raskas, läheisen menetys ja melkein heti perään ero, miten ihania tekosyitä syödä ja juoda! Joku järjen hippunen sai sitten äänensä kuuluviin ja kehotti ottamaan  yhteyttä Anuun. Projekti aloitettiin marraskuun alussa, tavoitteeni siinä vaiheessa oli – 15 kg toukokuun loppuun mennessä.Olen 38v, yhden lapsen yksinhuoltaja ja työkseni ajan (vuorotyö).
Olen aina liikkunut, välillä enemmän, välillä vähemmän joten treenien suhteen ei ollut muuta ongelmaa kuin niiden sovittelu aikatauluun.Anu teki aivan mahtavat kotitreeniohjelmat, haastavat mutta silti ihanat. Olen jopa alkanut tykkäämään askelkyykystä. 3kk:n aikana tuplasin kuntotestin tulokset: vatsat 9 –> 19, punnerrus
11 –> 27, kyykky 14 –> 30, vyötäröstä lähti 18,5 cm!! ja painoa lähti 12-13kg Mitään motivaatio-
ongelmia ei koko aikana ollut vaikka 2½ viikkoa meni sairastellessa. Päinvastoin, intoa oli entistä enemmän lepäämisen jälkeen. Ruokavaliota muutettiin pikkuhiljaa ja sen kanssa minulla on ollut enemmän haastetta kuin treenaamisessaVaikka itsellekin on tietotaitoa  kertynyt matkan varrella, en olisi pystynyt tähän ilman Anua. Anu on tsempannut minua aivan mahtavasti, hänelle on ollut helppo avautua kaikista asioista ja hän osaa tarpeen vaatiessa myös heiluttaa ruoskaa! Jatkamme tästä vielä yhdessä eteenpäin  kohti seuraavaa tavoitetta!Asiakas, nainen 39v kotiäiti kertoo omin sanoin kahden kuukauden valmennuksen aikana heränneistä tuntemuksistaan:”Ensimmäiseksi, kiitos Anu, sait minut taas nauttimaan liikkumisesta, vaikka se tekikin kipeää. Ensimmäiset kaksi viikkoa tuntui että kuolen. Sitten pelkäsin että en kuolekaan. Sitten helpotti. Anu ei suuttunut,  vaikka en aina jaksanut tehdä kaikkea sovittua, kun tunsin että muserrun kaiken
alle ja sinnittelin hengissä vain sen tiedon varassa, että jossain on Enkeli, joka ajatteli minua kun en enää jaksanut pitää itsestäni huolta.Anu puhui, rohkaisi, opetti luottamaan siihen että arkinenkin liikkuminen tekee hyvää. Jos en jaksanut tehdä ohjelmaa, otin lapsen selkääni ja punnersin. Jos en jaksanut lähteä lenkille, pelasin lasten kanssa pihalla jalkapalloa, jos en saanutkaan aikaiseksi käyttää kahvakuulaa, treenasin lasten painoa käyttäen.. Kahteen kuukauteen mahtui paljon pettymyksiä itseäni kohtaan, ja
samalla paljon onnistumisen iloa; huomasin, että näinhän se menee, jokainen tekee sen minkä voi, niiden rajojen puitteissa mitkä itsellä on! Aluksi en jaksanut tehdä puolikkaita punnerruksia montaakaan, nyt menee lisäpainolla tuplaten. En jaksanut liikkua minkään vertaa, nyt voin touhuta
lasten kanssa ulkona tuntikausia hengästymättä. Liikkuminen on tuonut elämänilon takaisin, ja nautin kun jaksan taas touhuta lasten kanssa! Kiitos Anu! ”

Päivi 42v

”Kiitos Anu sinulle kahden kuukauden tsemppauksesta takaisin kuntosalille. Siinä onnistuttiin oikein mainiosti. Aika on lyhyt ja paljon tehtävää, mutta päätavoite kyllä onnistui.Mieleen jäi kirkkaana – 2 krt viikkossa kuntosali – se on EHDOTTOMAN tärkeää! ” Näin tuumaili Päivi kahden kuukauden intensiivivalmennuksen jälkeen.

Seija 50v

”Katsoin itseäni peilistä, kysyen onko kaikki jo eilistä. Mutta sitten kekkasin ja puhelimen käteeni tempaisin. Sanoin haloo, onko siellä Kunnostamo? Anuhan siellä vastas ja minulle ruokavalion sekä kuntosuunnitelman paperille lastas. Suunnitelmaa toteutin, toki sitä välillä hieman laistinkin. Matalapaine kun mieleeni iski, Anulla siihen oli aina hyvä vinkki ja niksi. Nyt on kolme kuukautta kulunut, vyötärön ja lantion päältä on useita senttejä sulanut. Ei siis kannata vaipua huonoon oloon, vaan ota rohkeasti yhteyttä Kunnostamoon. Minäkin niin tein, liikakiloille ja -senteille sanoin; hei, hei!”

Anne

KunnostamoRavinto-valmennukseen osallistunut Anne kertoo seuraavaa: ”Suosittelen teille kaikille lämpimästi Anun valmennuspalveluita. Anu on miellyttävä, mukava ja ottaa asiakkaan toiveet huomioon ja saat olla oma itsesi. Erittäin positiivinen mieli tuli, kun otin alkukesästä Anuun yhteyttä ja halusin tehdä yhteistyötä ruokatottumuksieni takia. Sain yhteisen kauppakierroksen jälkeen todeta, että olin ollut ihan tietämätön mitä suuhuni pistin ja elimistöni siitä sai!Kaupassakäynti on ollut kirjallisten ohjeiden ja ruokavalion saamisen jälkeen helpompaa ja painokin on lähtenyt laskuun.. Olen myös huomannut kun keho voi hyvin, myös mieli on parempi! Paino alkoi Anun opeilla tippua noin 1kg /viikko. Energiamäärä kasvoi ja jaksoin aloittaa juoksuharrastuksen, jota en koskaan edes voinut kuvitella. Totta kai kaikki on myös sinusta itsestäsi kiinni, mutta voin luvata että kun pidät itsesi alkuun 4 viikkoa kurissa Anun opeilla, jatko on helppoa. Kehonkoostumus muuttuu ja mieliala nousee kun vaatteet  mahtuvat taas päälle ja jaksaa liikkua. Kiitos Anu!”

Teija ja Jarkko

Puolitoista vuotta mennä hurahti!! Kiitos Anu. Eka puoli vuotta meni Anun lyödessä jarruja minulle ”liikaliikunnan” karsimiseen.. Arki on aikataulutettua muutenkin ja siihen änkesin jumppaa siellä ja täällä, juoksut päälle. Stressihän siinä tuli kunnes Anu repi jumppalukkarit ja siihen loppu kiireet.
Otettiin käyttöön kävelylenkit (joita opin rakastamaan), säännöllinen tavoitteellinen salitreeni ( niitä ei välistä jätetä), ja vapaaviikot kovista treeneistä..  Kroppa ja mieli kiittävät, vaikka välillä joutuu ponnistelemaan  lepojen pitämiseksi. Perhe jopa luuli jossain välissä etten enää harrasta liikuntaa! Mutta aamuvirkkuna hoidan liikunnan jo ennen kuin perhe herää ja on päiväksi virtaa.Aika meni niin nopsaa mutta tänään, kun teimme loppukuntotestin, tulokset miellyttivät. Pään sisuskin on oikealla suunnalla ja liikunta on säännöllistä ja osa elämää ja se onkin paras tulos tämän prosessin aikaansaannos. Extraa oli se, että mieheni aloitti puolivuotta sitten Anun ohjauksella salireenit ja nyt meillä on yhteinen kiva harrastus.  Miehen tulokset oli huisia, liikkumattomasta rekkakuskista kuoriutui hyvä urheilijan alku;) Anulle suuri kiitos oikeanlaisesta tukemisesta ja motivoinnista!
Tästä on hyvä jatkaa.

Kim, 37-v.

Minulla diagnosoitiin masennus vuosi aiemmin kuin aloitin Anun valmennuksessa. Koin, että
minun pitää terapian ja lääkityksen lisäksi yrittää vielä kovemmin panostaa omaan paranemiseeni. Otin Anuun yhteyttä ja kerroin oman taustani.Tutustumisen jälkeen koin Anulta saavani juuri oikeanlaista tarvitsemaani kannustamista ja ymmärrystä omaan olooni.
Minun piti osaksi masennuksen ja osittain parin vuoden treenaamattomuuden vuoksi aloittaa rauhallisesti ja itseäni
kuunnellen. Anulle ei ole koskaan tarvinnut selitellä, miksi tekemättömyys ja sohvanpohja on ollut liian ”kutsuva”.Anun kanssa treenatessa olen tekemisen kautta saanut hyvää oloa arkeen, jaksamista masennukseen ja ymmärrystä omaan jaksamiseen.
Henkinen valmennus on korostunut ehkä isommaksi kuin fyysinen.Anulta olen saanut treeniohjeet salille, ”löytänyt” uusia liikuntamuotoja, jotka olin unohtanut (pyöräily, kävely) ja tukea terveellisempään ruokailuun. Kehoani on saatu treenin ja Anun ohjeiden kautta muokattua haluamaani suuntaan. Kilojen kanssa ei ole ollut taistelemista vaan treenillä on tuotu enemmän tasapainoa elämääni. Anu on osannut opettaa  minulle uutta salitreenistä vaikka olen treenannut salilla jo aiemmin useita vuosia.Olin Anun valmennuksessa vuoden ajan. Tuona aikana saadut tulokset on todella hyviä; jalat
on treenattu sellaiseen kuntoon, että niin paljon ei ole rautaa vielä aiemmin noussut, yläkroppa
”näkyy” ja ”tuntuu”.
Vielä kun saadaan keskivartaloon lisää voimaa ja ”löysät” pois niin nuoreksi mieheksi olen OK!P.S. Nyt kun valmennuksen loppumisesta on kulunut pari kuukautta olen jatkanut treenaamista ilman Anun päivittäistä tukea. Koen, että nyt omassa treenaamisessani näkyy se vuoden aikana
tehty työ. En ole loukannut itseäni, keskivartalo pysyy todella hyvin ”paketissa” kovillakin painoillakin treenatessa ja olen löytänyt ilon sekä liikuntaan, että myös arkeen.Toisinaan treenatessa silmiin nousee kyyneleet, kun muistan vuoden takaiset synkät hetket. Silloin Anu puristi treeniin iloa ja onnistumisen riemua vaikka masennukseni oli viedä minut mukanaan. Suurimman työn treenatessa olen tietenkin itse tehnyt, mutta juuri oikeanlaisella tukemisella on ollut valtavasti merkitystä omassa parantumisessani.
Tukemisesta kuuluu iso kiitos ja halaus omalla ”raikulle”, Anulle.

Tiina 49v

Päädyin Anun valmennettavaksi 3 kk sitten. Olen ikuinen jojoilija ja kokeillut Painonvartijat, Keventäjät, Kiloklubin ja vaikka mitä.  Lukemattomat kerrat olen pudottanut 10-15kg ja aina ne on tullut takaisin. Itseinhoni oli valtava kun en vaan ”oppinut” pitämään  niitä kilojani kurissa. Anun löysin Facebookin kautta ja muutaman viikon mietin että uskallanko ottaa yhteyttä. No onneksi uskalsin!Arvelutti se kun en pysty käymään missään jumppapaikoissa työpäivieni pituuden vuoksi vaan enemminkin kaipasin liikuntaa niin että voin yhdistää sen sujuvasti arkeen. Anu ymmärsi pointtini ja laati minulle omien toiveiden mukaisen liikuntakalenterin.Minulla ollut aina kova tarve saada nopeasti tuloksia. Anun ajatus olikin että hiljaa hyvää tulee mikä meinasi välillä ahdistaa kun paino ei lähtenytkään huimaa vauhtia putoamaan.Jossain vaiheessa huomasin että itseinhoni oli hävinnyt, vaikka painoa ei ollut pudonnut kuin muutama kilo niin mieli oli tosi iloinen ja positiivinen.
Meillä oli Anun kanssa 3kk sähköpostisuhde joka toimi loistavasti. Sain Anulta ruokavalion ja liikuntaohjeet niin etten edes huomannut olevani  millään kuurilla ja painoa pudonnut reilut kolme kiloa. Anun positiivisuus ei voi olla tarttumatta kun hän löytää kaikesta aina jotain
hyvää. Rikastuttava kokemus ja nyt hyvällä mielellä jatkan Anun opeilla.

Tiina 22v

Kun Anu etsi ensimmäisiä harjoitusasiakkaita, niin päätin osallistua yhdeksi vapaaehtoiseksi. Alussa kaikki vähän jännitti, kun liikunta oli lapsen syntymän myötä jäänyt lähes
kokonaan. Paniikkikohtaukset alkoivat myös kiusata kun tuli oltua niin paljon kotosalla neljän seinän sisällä.Kun ensimmäinen tapaaminen Anun kanssa tehtiin ja käytiin tavoitteet  läpi,
niin jostain ilmestyi uskomaton motiivi, joka halusi äkkiä päästä maistamaan liikuntaa, kun sanoin
ääneen omat tavoitteeni,  joihin todellakin halusin päästä!Kun Anu teki minulle ruokavalion uusiksi ja pääsin sitä kokeilemaan, niin jopa ensimmäisen viikon aikana oloni oli aivan uudella tasolla, Paremmalla! Olo oli kevyt, energinen ja motiivi lisääntyi
vain, kun jo pelkästä ruokavalion muutoksesta olo oli niin hyvä!Kun liikunta alkoi tulla mukaan kuvioihin Anun opastuksella, niin se oli aivan eri tasoa se tunne, kuin ylä-asteen pakkoliikunta! Anu osasi hyvin tsempata ja neuvoa hyvin. Jarruttelikin minua, kun mieli teki lisätä liikuntaa, siitä uskomattomasta halusta liikkua! Sitä on aivan erilainen halu liikkua ja motiivi pysyy todellakin korkealla kun tietää että joku on siinä ”höykkyyttämässä” ja asiantuntevasti opastaa pääsemään niihin haluttuihin tuloksiin! Sain juoksusta uuden ystävän, jossa saa vetää itsensä välillä ihan piippuun ja olo on mitä mahtavin sen jälkeen!Ilman Anua en  varmasti olisi tajunnut sitä liikunnan ihanuutta ja tärkeyttä. Kaiken kukkuraksi paniikkikohtauksetkin alkoivat loppumaan kuin seinään, josta olen niin kiitollinen!  Anu on kyllä se, jonka haluan minua tsemppaamaan, opastamaan  ja ”höykkyyttämään”! Liikunta on ihanaa!!

Leena 52-v

Anu on jaksanut pirteällä elämänasenteellaan motivoida minua ”sohvaperunaa” liikkumaan. Anu ei koskaan moiti vaan aina löytää positiivista sanottavaa. Kahden kuukauden jälkeen olen jaksanut paremmin ja tunnen itseni paljon pirteämmäksi sekä painokin on tippunut.Viikko-ohjelma oli juuri minulle ”räätälöity”. Ohjelma oli suunniteltu hyvin ja sen toteuttaminen vuorotyössäkin onnistui hyvin.Kahvakuulatreenit ovat olleet monipuolisia ja loppuun asti suunniteltuja. Jokaisella tunnilla on ollut vaihtelevasti eri lihasryhmiä vahvistavia liikkeitä. Aikaisemmin en edes tiennyt kuinka tehokasta kahvakuulaharjoittelu voi olla. Anu huomioi hyvin kaikki ryhmän jäsenet ja korjaa heti virheellisen liikkeen. Anusta näkee että hän viihtyy ja nauttii työstään kahvakuulaohjaajana sekä personal trainerina.

Theresa 30-v

Olin Anun valmennettavana  kolme kuukautta. Voin suositella kaikille! Anu on mahtava personal trainer ja kannustava ohjaaja. Itse hain Anun ohjattavaksi pudottaakseni painoa ja löytääkseni terveellisemmän elämäntavan.Minulle todettiin endometrioosi vuonna 2006 ja kerroin siitä Anulle. Ruokavaliota muutellessa Anu etsi käyttööni tietoa endometrioosin vaikuttavista hyvistä ja huonoista ruoka-aineista.Sitä kautta myöskin saatiin minulle oikea ruokavalio jota toteutan edelleen ja paino on pikku hiljaa lähtenyt laskuun. Anun kautta löysin kiinnostuksen lenkkeilyyn ja kahvakuulaharrastukseen.Terveiseni isoille tai laiskoille TAI isoille ja laiskoille ihmisille, jotka haluaisivat tehdä jotain omalle kropalleen: Vaikka olisit kuinka iso, niin koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä asialla jotain. Ota itseäsi niskasta kiinni ja lähde liikkumaan. Jos et sitten yksin niin ota Anu mukaan kuvioihin!Isoin kiitos Anulle. Kiitos terveellisemmästä uudesta elämästä, jota aion hyödyntää loppuelämäni!

Eija, 36v

”Ihan alussa tuntui että ei ”tapahdu mitään”. Sitten kun sain treeniohjelman ja aloin noudattaa sitä, niin vasta pääsi kunnolla vauhtiin. Paino jumitti paikallaan pitkän aikaa, mutta sitten kun perehdyimme yhdessä ruokavaliooni ja tehtiin siihen muutoksia, niin alkoi
tapahtua.   Kuntosaliohjaus oli hyväksi, opin tekemään liikkeitä oikealla tavalla ja yleensäkin sain uskallusta mennä salille.  Liikkeitä olen myös pystynyt soveltamaan kotona, jos ei ole mahdollisuutta ollut lähteä salille. Ohjaus on ollut pitkäjänteistä ja kannustavaa. Tasoni on otettu hyvin huomioon ja haastetta lisätty pikku hiljaa sopivasti.Olen saanut paljon lisää energiaa elämääni. Aikaisemmin en jaksanut tehdä työpäivän jälkeen mitään ylimääräistä. Nyt jaksan paljon enemmän kuin ennen, vaikka olisinkin nukkunut huonosti tai muuten väsynyt.Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen. Olen huomannut, että muutosta on tapahtunut: housut mahtuvat paremmin jalkaan eikä vatsa enää pömpötä. Läskiä on siis sulanut ja lihasta tullut tilalle.”

Jaana, 25v

”Puoli vuotta takana uutta elämää. Aika on loppujen lopuksi mennyt todella nopeasti ja olen löytänyt itsestäni aivan uusia puoli. Jännä huomata, miten itsetunto on noussut, vaatetyyli muuttunut ja jopa kengät ovat vaihtuneet tennareista  nilkkureihin.
Tunteiden mylläkkä on ollut välillä kova ja olen hakenut itseäni ja miettinyt jopa parisuhdettani ja
elämääni. Tämä kaikki on varmasti kuulunut prosessiin kokonaisuudessaan: kun kroppa muuttuu, niin täytyy päänkin sisällä tapahtua  jotain tai toisinpäin. Tällä hetkellä olen tyytyväinen elämääni ja suht tyytyväinen ulkomuotooni, mutta muokkaus on vielä kesken.Kaksi isoa kiitosta haluan antaa. Toisen miehelleni, joka on jaksanut hoitaa lapsia tunnollisesti, kun olen laukkonut salilla ja jumpissa ja juoksemassa… ja ollut muutenkin tukena. Toisen kiitoksen trainerilleni Anulle. Hänestä on ollut tosi suuri apua ja ilman häntä ei tästä olisi tullut mitään. ”